+385 20 479 547
bookings@dubrovnikexperience.com

Upravo završena energetska obnova Castelletta u Cavtatu još je jedan projekt na širem dubrovačkom području sufinanciran sredstvima Europske unije kojim se želi smanjiti emisija CO2 i povećati udio korištenja obnovljivih izvora energije.

Castelletto je dio obiteljske tvrtke Dalmacija iskustvo d.o.o. i objekt koji je energetskim pregledom ocijenjen kao pogodan za obnovu te je planirano niz zahvata koji su rezultirali projektnom prijavom. Prijava je podnesena i ugovorena u sklopu poziva „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam i trgovina)“, ukupne vrijednosti 1.357.617,20 kn i osiguranim bespovratnim sredstvima u iznosu od 942.461,26 kn putem Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Cilj projekta je ostvariti uštedu u isporučenoj energiji za 72,99% u odnosu na vrijednosti prije početka projekta. Aktivnosti energetske obnove uključivale su obnovu ovojnice i zamjenu krova, zamjenu stolarije i rasvjete te ugradnju sustava dizalice topline s unutarnjim jedinicama i solarnog sustava za proizvodnju protočne tople vode. Također, prihvatljivi troškovi za sufinanciranje su i troškovi projektiranja, nadzora i administracije projekta te promidžbe i vidljivosti.

Castelletto danas nakon mjeseci provedbe projekta i realiziranih aktivnosti nastavlja s radom i novim izazovima bilježeći uštede i koristeći obnovljive izvore energije.

logo eu 3